//
you're reading...
Съвети

Личната онлайн репутация


ORMВ днешно време почти всички хора имат компютър и достъп до интернет. С навлизането на социалните мрежи през последните години много хора започнаха да споделят личния си живот и части от професионалния, като изграждат една онлайн репутация, била тя добра или лоша. Стигна се до там, че ако решите да проучите определен човек в интернет, може да попаднете на много и всякаква информация за него. В развитите страни голяма част от работодателите споделят, че точно по този начин проучват своите бъдещи служители и онлайн репутацията им влияе пряко на тяхното решение дали кандидатът ще бъде назначен или не. Вярвам, че в скоро време това ще се случва и в България и за това всички ние трябва да сме предварително подготвени.
Как точно изграждаме онлайн репутация в интернет и ние ли ръководим всичко около нея? Всеки човек има достъп до интернет и всички негови коментари, постове в блогове и социални мрежи изграждат онлайн репутацията му, но не само те. Другите онлайн потребители също могат да помогнат или да навредят на вашата онлайн репутация със своите коментари и постове, като всичко най-вече зависи от вас самите. Защо зависи от вас самите? До голяма степен влияние оказва най-вече вашето поведение в интернет. Ако сте конфликтна личност може да се предположи, че повечето публикации, които ще се отнасят до вашата личност може да не са от най-добрите. Другата страна на монетата е да се отнасяте сериозно и отговорно към всички ваши публикации като се стараете да не стигате до различни крайности в изказванията. Точно те могат да отприщят опониращи коментари, които могат да донесат негативни влияния на онлайн репутацията ви.
Независимо какви личности сте в личния живот, принципно това няма нищо общо със служебния, но в личния може да се види какво точно мислите по определени въпроси и какви точно са ви убежденията за други. Хубавото е, че вече има фирми, които могат да ви помогнат в изграждането на добра онлайн репутация и нейното поддържане. Днес може да сте никой, но след време името ви може да означава много, така че да се възползвате от подобни услуги може да е само един плюс и дори задължително, за да представите вашата личност в светлината, в която искате.

Advertisements

About Dobromir Panov

Dobromir Panov е оптимизатор и маркетинг консултант в PromoPointbg.com. Има дългогодишен опит в сферата на seo и adwords, като същевременно с това ежедневно се стреми да усъвършенства своите знания. Професионализмът е сигурен, а интереса и любопитния характер подпомагат по-задълбочения и разчупен поглед, който е нужен за онлайн маркетинга.

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: